Dnes je: 03.07.2024
Přidáno dne:   27. 9. 2007

Divadelní představení "DON QUIJOTE DE LA ANCHA"

27. září zavítalo do Louňovic brněnské divadlo Klauniky, které zde uvedlo svoji hru DON QUIJOTE DE LA ANCHA se kterou v rámci projektu COMENIUS „kultura bez hranic“ objíždí celou Českou republiku a zanechává v divácích nevšední zážitek.
Celá hra je postavena na didaktickém učení Jana Ámose Komenského, kdy na scénu přichází profesor španělštiny a vychovatelka kominického internátu Anča, aby divákům, coby svým studentům maximálně přiblížili postavu světoznámého rytíře Dona Quijota. Pan profesor se ujímá role rytíře a jeho společnice Anča představuje jeho věrného sluhu Sancho Panzu. Diváci jsou pak v roli studentů postupně jeden za druhým vtahováni do děje hry a s rozpaky i nadšením plní rozmařilé úkoly svého profesora. Veškerý děj hry je zmatenou směsicí scén ze světoznámého románu a vyučovací hodinou pana profesora.
I když účast nebyla taková, jakou by si tato hra zasloužila, myslím, že nadchla většinu přítomného obecenstva. Všichni kdo se bez bázně a ostychu zapojili do hry, byli na závěr společně s brněnskými umělci odměněni velkým potleskem a domu odcházeli s nevšedním zážitkem.

převzato ze zpravodaje 04/2007


dokumenty ke stažení:

Chcete být informování?

Zadejte Váš e-mail pro odběr novinek a změn na úřední desce
Informace dle zákona