Dnes je: 03.07.2024
Přidáno dne:   18. 8. 2012

Dětský den

Dne 18. 8. 2012 Sbor dobrovolných hasičů Louňovice pod Blaníkem pořádal Dětský den. Pro děti bylo připraveno mnoho soutěží jako chůze na chůdách, střelba ze vzduchovky i luku, přetahování lanem, stříkání z minimaxu, překážková dráha a další. V letošním roce bylo toto zpestřeno odpoledne z důvodu letošních oslav 125 let od založení SDH v Louňovicích o ukázku hasičské profesionální techniky. Profi hasiči z Vlašimi všem přítomným ukázali profi hasičské auto zvenku i zevnitř. Děti si mohly vyzkoušet, jaké to je sednout za volant takového auta či vyzkoušet si některé náčiní a nářadí tohoto velkého auta. Takto ukázka byla zajímavá, a to nejen pro děti, ale i pro dospělé.
V rámci dětského dne s námi opět spolupracoval spolek myslivců, který měl připraveny soutěže týkající se přímo myslivosti, lesa a přírody. V letošním roce se také poprvé zúčastnil spolek Ekokom, spolek zaměřen recyklaci. I ten měl připraveny zajímavé soutěže týkající se třídění odpadu a podobných aktivit na ochranu životního prostředí.
Posledním a tím nejoblíbenějším stanovištěm pro děti byl jako vždy stánek s odměnami. Podle toho, kolik si děti vysoutěžily bodů, si mohly nakoupit sladkosti, drobné hračky, knížky apod.

Po ukončení dětského dne následoval na fotbalovém hřišti první zápas letošní sezony pohárové utkání pro týmu z Kamberka. Tento zápas jsme s přehledem vyhráli a postoupili do dalšího kola.

Zábavné odpoledně pokračovalo i večerní akcí a to Pouťovou zábavou na zámecké zahradě. Počasí nám po dlouhé době vyšlo, proto jsme byli rádi, že zábavu právě na zahradě venku můžeme uspořádat. K tanci a poslechu hrála kapela z Lukavce TRIMEN.

Děkujeme všem, kteří nám s těmito akcemi pomohli a dětem i jejich rodičům a ostatním za účast a podporu na těchto akcích.

Za SDH Monika Kahounová


dokumenty ke stažení:

Chcete být informování?

Zadejte Váš e-mail pro odběr novinek a změn na úřední desce
Informace dle zákona