Dnes je: 03.07.2024

Rodinný domek Křížov - osada Volavka

(25. 7. 2006)
Sestava: 

Pospíšil Jiří, Remiš Tomáš, Slavata Karel, Kratochvíl Martin, Maršíček František, Tulej Pavel, Šubín Jakub, Kirchner Petr

Komentář: 

Dnešního dne ve 14.36 hod. byla naše požární jednotka vyslána do katastru obce Křížov osada Volavka, kde měl hořet rodinný domek. Ohnisko požáru jsme díky dobré místní znalosti Jiřího Pospíšila objevili velmi rychle. Jednalo se o starší rodinný domek, u něhož došlo k výraznému zahoření střechy. Důvodem bylo údajné zatopení majitelky v kamnech a následnému přeskočení jiskry v oblasti komína. Na půdě byly uskladněny suché traviny, díky kterým se požár velmi rychle rozšířil na celou střechu. Potlačení požáru a následně uhašení bylo velmi náročné.
V blízkosti nebyl žádný zdroj vody nutný k hašení a tak byla naše jednotka vyslána k obci Pravonín, kde se nachází rybník s dostatečnou zásobou vody. Zde byla provizorně zřízeno plnící stanoviště, kdy jsme zabezpečovali s obou dvou mobilních čerpadel dodávku vody do přijíždějících cisteren sborů – Vlašim, Domašín, Pravonín, Načeradec.
Zhruba ve 20.30 došlo k uhašení požáru a přistoupilo se na ruční rozebírání střechy a postupného uhašování a prolévání lokálních ohnisek.
Zásah byl ukončen následující den ve 01.30 hod. Bl to za poslední dobu jeden z nejtěžších zásahů naší požární jednotky. Přispěly tomu i velké denní i noční teploty, které velmi stěžují zásah.
Musím s zmínit, že zásah byl pro nás velkým ponaučením do lepších zítřků !!!!

Zapsal : Pavel Tulej
Foto: Jakub Šubín, Pavel Tulej

Chcete být informování?

Zadejte Váš e-mail pro odběr novinek a změn na úřední desce
Informace dle zákona